vineri, 27 februarie 2015

Dragostea dincolo de timp şi spaţiu




     Dragostea în sensul ei general este atemporală şi aspaţială. Ea a luat fiinţă odată cu Universul şi cel mai probabil se va stinge odată cu el sau poate că va continua să existe într-o lume imperceptibilă. Am putea-o considera o lege nescrisă care ne guvernează realitatea încercând să contrabalanseze tot răul prezent în existenţă. Acţionează prin urmare în slujba binelui şi oricine este capabil să o obţină şi să o întreţină vie în sufletul său, o poate ridica la rangul de virtute.
     Aici nu fac referinţă doar la iubirea care uneşte doi oameni ci la esenţa ei pentru că aşa cum am mai scris într-un articol anterior, ea se poate manifesta sub forme diverese pe care nu oricine le poate accesa pentru a le materializa în viaţa de zi cu zi. Aprofundarea ei se face treptat prin explorarea sinelui şi a celor aproape nouă, cum ar fi părinţii încă din stadele incipiente ale vieţii noastre. De aceea mă declar un susţinător convins al instituţiei familiale, căci aceasta este o temelie în dezvoltarea şi cunoaşterea iubirii. Aşadar luăm contact cu cea din clipa în care deschidem ochii în această lume, apoi crescând în vârsta îi putem studia toate manifestările. Ne iubim pe noi înşine, iubim familia, apoi diferite persoane, dar nu ar trebui să ne limităm, ci să explorăm vasta întindere a dragostei şi să parcurgem toate treptele până când vom putea iubii tot ceea ce ne înconjoară. Vom fi destoinici să găsim iubire şi în cele mai urâte chipuri.
     Încerc astfel să definesc o iubire universală, un sentiment ce poate îmbrăţişa totul. De vom reuşi să-i primim lumina în suflete vom deveni oameni mai nobili, capabili să devină gazde ale binelui. Iubind orice fiinţă sau intraga Creaţie în ansamblul ei, ne vom desprinde de arta răului şi la sfârşitul evoluţiei noastre se va afla o lume lipsită de suferinţă, deoarece e bine cunoscut faptul că nu poţi răni ceea ce iubeşti.

Un comentariu:

  1. De acord cu totul!!!
    Si, te rog, mai scrie, ca sa tii pasul cu noi!:)) Eu, personal, ti-am citit toate articolele!:))

    RăspundețiȘtergere