marți, 3 martie 2015

Esenţa unui cuplu

    

     Adevărata substanţă a unui cuplu, constă în trio-ul format din iubire, respect şi încredere. Acesta este completat precum un înveliş exterior de atracţie fizică şi intelectuală. Toate se îmbină într-o schemă reprezentativă şi de prim ordin pentru o viaţă în doi reuşită. Doar cuprinzând toate aceste elemente, două fiinţe se pot numi pe deplin un tot unitar. Nu trebuie ignorat faptul că plenitudinea unei perechi nu se atinge de la o zi la alta ci este nevoie de timp care să solidifice şi să îmbine armonios legăturile dintre îndrăgostiţi. Din păcate mulţi dintre noi ne amăgim şi mă întreb dacă nu cumva aceste iluzii sunt caracteristice naturii noastre. Spun asta pentru că sentimentele se pot preface în entităţi viclene care pot induce în eroare inimile. De aceea cădem în capcana lor şi experimentăm mirajul unor aşa zise iubiri nebune care mai târziu se dovedesc trăiri de moment ce ard precum un rug destinat să ne chiunuie sufletele.
     Aşa cum afirmam în primul meu articol, Omul tânjeşte pe parcursul întregii vieţii, în tăcere sau exteriorizându-se, după persoana care să-l împlinească şi să alunge pe vecie supliciul singurătăţii. Această căutare continuă ce izvorăşte parcă din mitul androginului, în care zeii au separat entităţile androgine, alcătuite din doi oameni, bărbat şi femeie, lipiţi spate în spate, pentru ca mai apoi să îi îndrume mânaţi de iubire să îşi caute jumătăţile, are drept scop obţinerea echilibrului spiritual şi a non-dualității. Astfel printr-o relaţie de cuplu bine închegată, putem avea parte de o viaţă împlinită, deoarece îmbinându-ne cât mai exact cu persoana iubită putem lărgi aria acestei potriviri şi să îi punem amprenta asupra tuturor acţiunilor noastre. Nu în ultimul rând, construirea unei singure fiinţe, unită prin trio-ul menţionat în primele rânduri, este capabilă să ne menţină drepţi şi nedespărţiţi într-o lume ticsită de forţe răuvoitoare.
     Până la realizarea acestui ideal este un drum lung, presărat cu eşecuri şi experienţe neplăcute, însă îmi menţin speranţa că oricare dintre noi va ajunge mai devreme sau mai târziu în braţele sufletului pereche. Cred cu tărie că, aşa cum spunea o persoană foarte dragă mie, ce e mai bun urmează să se întâmple.

Un comentariu: